Recept voor laksa
11 februari 2013
Mmmmmm voor op de maandag!
Mmmmmm voor op de maandag!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el (arachide)olie
- 2-3 el Thaise rode currypasta
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 600 ml kippenbouillon (van tablet)
- 2 el Thaise vissaus
- 400 g kipfilet, in repen
- 200 g rauwe tijgergarnalen (diepvries), gepeld en ontdooid
- 400 g sugar snaps
- 250 g mihoen
- 200 g taugé
- 50 g zoute pinda’s
- limoenpartjes, om erbij te serveren
Aan de slag!
- Verhit de olie in de wok en bak hierin de currypasta 30 seconden.
- Schenk de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus erbij en laat de soep met een deksel op de pan 5 minuten sudderen.
- Voeg de repen kip, de garnalen en de sugar snaps toe en laat nog 10 minuten zacht koken.
- Bereid intussen de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verdeel de mihoen en taugé over vier kommen.
- Schenk de kokossoep erover.
- Garneer met pinda’s en serveer met partjes limoen.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Kitsch Kitchen, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara home.