Placeholder

Recept voor laksa

Mmmmmm voor op de maandag!

Mmmmmm voor op de maandag!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 el (arachide)olie
  • 2-3 el Thaise rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 600 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 2 el Thaise vissaus
  • 400 g kipfilet, in repen
  • 200 g rauwe tijgergarnalen (diepvries), gepeld en ontdooid
  • 400 g sugar snaps
  • 250 g mihoen
  • 200 g taugé
  • 50 g zoute pinda’s
  • limoenpartjes, om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in de wok en bak hierin de currypasta 30 seconden.
  2. Schenk de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus erbij en laat de soep met een deksel op de pan 5 minuten sudderen.
  3. Voeg de repen kip, de garnalen en de sugar snaps toe en laat nog 10 minuten zacht koken.
  4. Bereid intussen de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Verdeel de mihoen en taugé over vier kommen.
  6. Schenk de kokossoep erover.
  7. Garneer met pinda’s en serveer met partjes limoen.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Kitsch Kitchen, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara home.