Recept voor lamsburgers met munt
29 oktober 2013
Deze zelfgemaakte lamsburgers zijn heerlijk! Eet ze als hoofdgerecht en serveer er geroosterde aardappeltjes uit de oven bij. Mmmmm…..
Deze zelfgemaakte lamsburgers zijn heerlijk! Eet ze als hoofdgerecht en serveer er geroosterde aardappeltjes uit de oven bij. Mmmmm…..
Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g lamsgehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- 10 blaadjes verse munt, in ragfijne reepjes
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 el olijfolie
- 1 klein Turks brood
- 2 handenvol jonge bladspinazie
- 6-8 el kant-en-klare tzatziki (potje)
- 3-4 radijsjes, in dunne plakjes
- tabasco, om erbij te serveren
- Extra: grillpan
Aan de slag!
- Meng het lamsgehakt met de knoflook, munt, komijn en wat zout en peper.
- Vorm van het gehakt 4 burgers van ca. 2 cm dik.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de lamsburgers aan beide kanten met wat olie en leg ze in de pan.
- Gril ze 3-4 minuten per kant tot ze van buiten bruin en van binnen nog een beetje rosé zijn.
- Snijd het Turkse brood in vieren en snijd de stukken open.
- Leg de stukken brood op de snijkanten in de grillpan en gril ze kort tot ze lichtbruin zien.
- Beleg de onderste helften van het brood met wat bladspinazie, de lamsburgers, de tzatiki en enkele plakjes radijs.
- Dek af met de bovenste helften brood.
- Serveer met tabasco.
- Lekker met geroosterde aardappeltjes uit de oven.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.