Placeholder

Recept voor lamsgehaktballetjes in een kruidige tomatensaus

Eet deze heerlijke gehaktballetjes met wat Turks brood en je hebt een maaltijd om van te smullen!

Eet deze heerlijke gehaktballetjes met wat Turks brood en je hebt een maaltijd om van te smullen!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 500 g lamsgehakt
  • 1½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 1½ tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 kaneelstokje
  • Turks brood, om erbij te serveren.

Extra nodig: keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Maal in een keukenmachine het gehakt met de komijn en koriander en de helft van de knoflook fijn.
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Draai van het gehakt balletjes ter grootte van walnoten.
  4. Verhit de olie in een hapjes- of braadpan en bak de gehaktballetjes in 2-3 minuten rondom bruin.
  5. Haal de balletjes uit de pan en leg ze op een bord.
  6. Doe de ui in de pan en bak deze 1 minuut.
  7. Voeg de rest van de knoflook, de inhoud van het blik tomaten en het kaneelstokje toe en laat de tomatensaus op een matig vuur zonder deksel ca. 10 minuten zacht koken.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Haal het kaneelstokje uit de saus en leg de balletjes erin.
  10. Laat het geheel op een matig vuur 6-8 minuten afgedekt sudderen tot de balletjes gaar zijn.

Serveer met Turks brood. Lekker met gekookte sperziebonen erbij.

Bereidingstijd: ca. 35 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk m.m.v. Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.