Recept voor lamskoteletjes met frisse voorjaarspuree
28 april 2012
Dit heerlijke gerecht vergt wat bereidingstijd, maar dan heb je ook wat! Het is wel erg gemakkelijk te maken, dus verras je gasten eens met dit heerlijke gerecht.
Dit heerlijke gerecht vergt wat bereidingstijd, maar dan heb je ook wat! Het is wel erg gemakkelijk te maken, dus verras je gasten eens met dit heerlijke gerecht.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 el olijfolie
- sap en geraspte schil van een halve citroen
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 takjes tijm
- 8 lamskoteletjes.
Voor de puree:
- 800 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 150 ml melk
- 250 g panklare snijbonen
- 1 doosje tuinkers
Aan de slag!
- Meng in een kom 2 el olie met het citroensap, het citroenraspsel, de knoflook en de blaadjes van de tijm.
- Wrijf de koteletjes met het mengsel in en laat ze minimaal 1 uur op een koele plek marineren.
- Kook intussen de aardappels in een pan met ruim water en wat zout in 15-20 minuten gaar.
- Giet ze af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
- Kook in een andere pan de snijbonen in water met wat zout in ca. 4 minuten gaar.
- Giet ze af en meng ze door de puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de puree nog even op een laag vuur.
- Verhit intussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de lamskoteletjes ca. 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en van binnen rosé zijn.
- Bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de puree over borden en leg op elk bord 2 koteletjes.
- Knip met een schaar de tuinkers boven de borden van de bedjes af.
Lekker met een tomatensalade.
Bereidingstijd: ca. 90 minuten, incl. marineren.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk m.m.v. Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.