Placeholder

Recept voor lamskoteletjes met romescosaus

Maak ’s middags de romescosaus alvast, dan hoef je ’s avonds alleen nog maar de lamskoteletjes te grillen. Ideaal als je de woensdagmiddag vrij hebt!

Maak ’s middags de romescosaus alvast, dan hoef je ’s avonds alleen nog maar de lamskoteletjes te grillen. Ideaal als je de woensdagmiddag vrij hebt!

hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 flinke el blanke amandelen
  • 2 geroosterde rode paprika’s*
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en grof gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 600 g lamkoteletjes, op kamertemperatuur
  • 1/2 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • Extra: staafmixer of keukenmachine

Aan de slag!

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer de amandelen met de paprika's, de peper, de knoflook, 2 el olijfolie en de wijnazijn met de staafmixer. Voeg zout naar smaak toe en zet de romescosaus min. 1 uur in de koelkast om op smaak te komen (een dag eerder maken kan ook!).
  2. Wrijf de lamskoteletjes in met de rest van de olijfolie en zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de lamskoteletjes in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig.
  3. Leg de lamskoteletjes op een schaal en bestrooi met de peterselie. Zet de romescosaus in een schaaltje erbij.

Serveertip Lekker met gele rijst en een frisse salade.

* Geroosterde paprika: Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten en steelaanzet. Leg de paprika met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Rooster 25-30 minuten, of tot de paprika’s zwarte blazen hebben. Doe de paprika in een schaal en dek af met vershoudfolie. Laat ze 10 minuten afkoelen. Nu kun je makkelijk het vel van de paprika verwijderen.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Wachten: 1 uur.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.