Recept voor lamsmedaillons met linzen en spinazie
4 augustus 2011
Spinazie is een seizoensgroente van de maand februari. Verwerk deze gezonde groente met lamsmedaillons en linzen, en je hebt een heerlijk hoofdgerecht!
Spinazie is een seizoensgroente van de maand februari. Verwerk deze gezonde groente met lamsmedaillons en linzen, en je hebt een heerlijk hoofdgerecht!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el gemalen komijn (djinten)
- 1 el gemalen koriander (ketoembar)
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook, geperst
- 4 lamsmedaillons
- 3 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 300 g verse bladspinazie
- 1 pot of blik bruine linzen, uitgelekt
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd.
Aan de slag!
- Meng in een kommetje de komijn met de koriander, het paprikapoeder, de knoflook en wat zout en peper.
- Wrijf de lamsmedaillons met de helft van het specerijenmengsel in.
- Verhit de helft van de olie in een grote pan of wok.
- Fruit de ui 1 minuut.
- Voeg de rest van het specerijenmengsel toe en bak 1 minuut mee.
- Doe de spinazie in de pan en roerbak de groente tot hij net begint te slinken.
- Voeg de linzen en tomaatjes toe en bak ze 2-3 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper en houd onder een deksel warm.
- Verhit in een ruime koekenpan de rest van de olie en bak de lamsmedaillons ca. 2 minuten per kant tot ze goudbruin en van binnen medium zijn.
- Verdeel het linzenmengsel over vier borden en leg er een lamsmedaillon naast.
Tip: Lekker met pitabroodjes en muntyoghurt.
- Meng daarvoor 150 ml Griekse yoghurt met 1 teen uitgeperste knoflook en enkele blaadjes fijngehakte verse munt.
- Breng op smaak met zout en peper.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Studio bazar.