Recept voor lauwwarme salade met kikkererwten, chorizo en feta
13 februari 2013
Een pittige salade die jou lekker opwarmt.
Een pittige salade die jou lekker opwarmt.
Maaltijdsalade voor 2-3 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 komkommer
- 100 g chorizo, in dunne plakjes
- 3 bosuien, in dunne ringen
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 200 g bladspinazie
- 100 g fetakaas
Aan de slag!
- Schil de komkommer, snijd hem over de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
- Snijd de komkommerhelften in dunne boogjes.
- Verwarm de chorizo in een ruime koekenpan en bak de plakjes vlees tot het vet vrijkomt.
- Voeg de bosuien toe en bak ze kort mee.
- Voeg dan de kikkererwten toe en roerbak ze 2 à 3 minuten mee.
- Neem de pan van het vuur, meng er meteen de spinazie door en laat de groente door de warmte een klein beetje slinken.
- Schep alles in een schaal en meng de komkommer erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verkruimel er de feta erover.
- Serveer met Turks brood.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Zara home.