Placeholder

Recept voor lemon-cheesecake met bessen

Heerlijke cheesecake met bessen.

Heerlijke cheesecake met bessen.

Nagerecht voor 10 personen

Ingrediënten:
-100 g ongezouten roomboter
-200 g tarwebiscuits
-500 g verse roomkaas naturel
-200 g volle kwark (naturel, vanille of citroen)
-200 g suiker
-3 citroenen, schoongeboend
-4 eieren
-250 g bosbessen (vers of uit diepvries)
-crème de cassis (bessenlikeur), naar smaak

Extra: springvorm (24 cm ø), bakpapier, keukenmachine, mixer

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier. Zet er de rand op en sluit de vorm. Vet de rand goed in. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Schep op de bodem van de vorm en verdeel met de bolle kant gelijkmatig over de bodem. Druk het koekkruim stevig aan. Klop in de keukenmachine of met de mixer de roomkaas met de kwark los. Klop er 175 gram suiker door. Boen de citroenen onder warm stromend water schoon en rasp de gele schil van de vruchten. Klop de citroenrasp door het roommengsel. Klop er een voor een de eieren door en schenk op de koekbodem. Bak de cheesecake zo’n 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig voelt en de taart goudbruin is. Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen en verwijder dan pas de vorm. Zet de taart op een schaal. Verwarm de bosbessen met de laatste 25 gram suiker en 2 eetlepels water en kook tot een mooie bosbessensaus. Voeg crème de cassis naar smaak toe. Schep de warme bosbessensaus over de cheesecake.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Oventijd: 50 minuten.

Serveertip: Zet voor een extra stevige taart de afgekoelde cheesecake 2-3 uur in de koelkast, een hele dag of nacht kan ook.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, H&M Home.