Recept voor lemon surf & turf à la Jamie Oliver
12 maart 2016
Dit recept is fijn om te maken op een luie zaterdag of zondag met vrienden. Je doet alles in een ovenschaal, oven aan, even wachten en smullen maar!
Dit recept is fijn om te maken op een luie zaterdag of zondag met vrienden. Je doet alles in een ovenschaal, oven aan, even wachten en smullen maar!
* dit recept is iets aangepast en is voor 6 personen
Wat heb je nodig?
-5 Chipolata worstjes
-12 kippenvleugeltjes
-2 gehalveerde citroenen
-1 flinke tros cherrytomaatjes
-18 grote, ongepelde rauwe garnalen
-2 tl gedroogde tijm (je kunt ook wat verse blaadjes tijm gebruiken)
-1 ui in halve ringen gesneden
Voor de citroenmarinade
-Schil van 1 citroen, sap van een halve citroen
-Een scheut olijfolie
-3 grote tomaten
-4 teentjes gepelde knoflook
-1 rode peper (om ‘m minder heet te maken, kun je de peper ontzaden) of 1 tl piri piri-olie
-Wat blaadjes basilicum
-2 tl gedroogde oregano (je kunt ook wat verse blaadjes oregano gebruiken)
-1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maal de ingrediënten voor de citroenmarinade tot een dikke pasta in een keukenmachine. Snijd de worstjes open en maak 12 balletjes van het gehakt. Leg deze samen met de kip, citroen, cherrytomaatjes, tijm en ui in een grote ovenschaal. Lepel de marinade erover. Zet in de oven voor 40 minuten. Roer ondertussen een paar keer. Doe hierna de garnalen erbij en knijp de citroenen uit. Zet weer in de oven voor 10 minuten. Lekker met een frisse salade en ciabatta om in het mengsel te dippen.