Recept voor Ligurische spaghettisalade
3 juni 2014
Spaghetti met zelfgemaakte pesto is heerlijk! Serveer met salade en Parmezaanse kaas.
Spaghetti met zelfgemaakte pesto is heerlijk! Serveer met salade en Parmezaanse kaas.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g spaghetti
- 2 vastkokende aardappelen, schoongeboend en in blokjes van 1 cm
- 300 g sperziebonen
- 3 el pijnboompitten
- 1 bos basilicum
- 1 teen knoflook
- 75-100 ml extra vierge olijfolie
- 3 el Parmezaanse kaas, geraspt
- 1/2 bakje grana padano snippers (100 g)
- Extra: staafmixer of keukenmachine
Aan de slag!
- Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in 6 min. gaar.
- Voeg de laatste 6 min. de sperziebonen aan de pasta toe en kook ze met de spaghetti beetgaar.
- Rooster in een droge koekenpan 2 el pijnboompitten en schud ze op een bord.
- Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de basilicum – houd een paar blaadjes apart – met de knoflook, de laatste el pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge pasta.
- Meng er de kaas en zout en peper naar smaak door.
- Giet de spaghetti met de sperziebonen en de aardappelblokjes af in een vergiet. Spoel ze onder stromend water koud en laat goed uitlekken.
- Schep de pesto en de geroosterde pijnboompitten erdoor.
- Schep de salade op een schaal en bestrooi met de apart gehouden basilicumblaadjes en de kaasvlokken.
Tip: Je kunt ook groene pesto uit een potje nemen, gebruik zo'n 4-5 el pesto. Wees voorzichtig met zout!
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Portazul.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.