Recept voor limoengranita met citroenroom, gegrilde ananas en limoncello
29 september 2019
Deze granita’s zijn heerlijk als tussengerecht of zoete afsluiter.
Deze granita’s zijn heerlijk als tussengerecht of zoete afsluiter.
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachtttijd: 3 uur
Voor 6 personen
Ingrediënten
– 250 g fijne tafelsuiker
– 150 ml water
– sap van 6 limoenen
– 1 verse ananas
– limoncello, naar smaak
Ook lekker: recept voor freakshake
Aan de slag
– Doe de suiker in een steelpan, voeg 150 ml water toe en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen. Voeg al roerend het limoensap toe en schenk het in een platte diepvriesdoos.
– Laat het zo’n 3 uur bevriezen. Roer elke 45 minuten de ijskristallen los met een vork tot het geheel bevroren is en een korreltjesstructuur heeft. • Klop de slagroom stijf met de honing en de citroenrasp. Dek af met folie tot gebruik. Maak de ananas schoon en snijd hem in dunne plakken. Kwast ze in met wat olie.
– Verhit een grillpan op een hoog vuur en gril de plakken ananas ongeveer 1 minuut aan beide kanten. Dek af met folie.
– Schenk in je mooiste glazen eerst een laagje limoncello. Schep dan een royale laag citroenroom in elk glas en dek dit af met limoengranita. Garneer elk glas met een plak gegrilde ananas en steek er tenslotte een spriet ananasblad in.
Probeer ook eens: recept voor verfrissende citroengranita
Productie: Tessa Klösters. Fotografie & receptuur: BeeldigBeeld / StockFood / Eric van Lokven.