Recept voor linguine met gerookte zalm, dille en citroen
21 augustus 2015
Gerookte zalm is veelzijdig lekker: bij de borrel, op brood en zelfs bij het ontbijt met een romig roereitje. En de combinatie met de zoet-kruidige dille in dit recept is echt onweerstaanbaar! Maak dit frisse, zomerse pastagerecht binnen een kwartiertje en serveer er zeker een paar partjes citroen bij.
Gerookte zalm is veelzijdig lekker: bij de borrel, op brood en zelfs bij het ontbijt met een romig roereitje. En de combinatie met de zoet-kruidige dille in dit recept is echt onweerstaanbaar! Maak dit frisse, zomerse pastagerecht binnen een kwartiertje en serveer er zeker een paar partjes citroen bij.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
-400 g linguine
–rasp van 1 onbespoten citroen
–1 el citroensap
–20 g boter
–1 bosje dille, fijngesneden
–200 g gerookte sockeye zalm, fijngesneden
–zwarte peper
–partjes citroen, voor erbij
Aan de slag!
Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de linguine af, maar bewaar 80 ml van het kookwater. Doe de linguine terug in de pan en roer het kookwater, citroenrasp en sap, boter, dille en zalm erdoor. Verdeel de linguine over de borden, breng op smaak met wat zwarte peper en geef er citroenpartjes bij.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Tips:
–Sockeye zalm is een wilde zalm soort uit Alaska. De vis heeft een rode kleur en een stevige structuur. Hij is wel duurder dan gewone gerookte zalm, maar ook veel gezonder, lekkerder en milieuvriendelijker.
-Je kunt ook kerstomaatjes toevoegen aan dit gerecht en een beetje room gebruiken in plaats van boter.
-Zorg dat je genoeg zout gebruikt bij het koken van de pasta. Eigenlijk moet het kookwater voor pasta altijd zo zout smaken als de zee!
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, H&M Home.