Placeholder

Recept voor linzensoep met prei en geitenkaas

Deze soep zit vol met heerlijke ingrediënten, van prei tot geitenkaas. Prima voor op de bank tijdens een spannende film!

Deze soep zit vol met heerlijke ingrediënten, van prei tot geitenkaas. Prima voor op de bank tijdens een spannende film!

Maaltijdsoep

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 1 stengel prei, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • anderhalve liter groenten- of kippenbouillon (van tablet)
  • 150 g rode gedroogde linzen
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 3 takjes bladselderij, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Verwarm in een ruime pan de olie en bak de ringen prei 2-3 minuten.
  2. Voeg de knoflook, chilipeper, komijn en paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.
  3. Voeg de inhoud van het blik tomaten toe en schenk de bouillon erbij.
  4. Roer er de linzen (voorweken is niet nodig) door en breng alles zachtjes aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat de soep 30-40 minuten zacht koken tot de linzen uit elkaar zijn gevallen.
  6. Roer de soep tussentijds regelmatig door.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommetjes.
  8. Verbrokkel er de geitenkaas over en strooi er de bladselderij over.

Serveer met warme afbakbroodjes.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Studio bazar.