Recept voor loempia’s met garnalen en knapperige groenten
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Een heerljke Oosterse snack om te dippen.
Een heerljke Oosterse snack om te dippen.
Snack, 10 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 5 vellen filodeeg, ontdooid
- 100 g wortel, in luciferdunne reepjes
- 100 g courgette, in luciferdunne reepjes
- 50 g taugé
- 3 takjes koriander, fijngehakt
- 100 g roze garnalen
- frituurolieolie om te bestrijken
- chilisaus (kant-en-klaar), om te dippen
Aan de slag!
- Verhit een frituurpan met frituurolie tot 180ºC.
- Snijd de vellen filodeeg over de lengte doormidden.
- Dek het deeg waarmee je niet werkt met een vochtige doek af. Zo voorkom je uitdroging.
- Bestrijk de randen van het deeg dun met olie.
- Verdeel de wortel, courgette, taugé, koriander en garnalen in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg.
- Vouw de zijkanten over de vulling en rol het deeg op, plak de randen vast met een beetje olie.
- Frituur de loempia’s in ca. 3 minuten rondom goudbruin.
- Serveer er als dipsaus chilisaus bij.
Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.