Recept voor loempia’s met garnalen en knapperige groenten
4 augustus 2011
Een heerljke Oosterse snack om te dippen.
Een heerljke Oosterse snack om te dippen.
Snack, 10 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 5 vellen filodeeg, ontdooid
- 100 g wortel, in luciferdunne reepjes
- 100 g courgette, in luciferdunne reepjes
- 50 g taugé
- 3 takjes koriander, fijngehakt
- 100 g roze garnalen
- frituurolieolie om te bestrijken
- chilisaus (kant-en-klaar), om te dippen
Aan de slag!
- Verhit een frituurpan met frituurolie tot 180ºC.
- Snijd de vellen filodeeg over de lengte doormidden.
- Dek het deeg waarmee je niet werkt met een vochtige doek af. Zo voorkom je uitdroging.
- Bestrijk de randen van het deeg dun met olie.
- Verdeel de wortel, courgette, taugé, koriander en garnalen in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg.
- Vouw de zijkanten over de vulling en rol het deeg op, plak de randen vast met een beetje olie.
- Frituur de loempia’s in ca. 3 minuten rondom goudbruin.
- Serveer er als dipsaus chilisaus bij.
Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski