Placeholder

Recept voor loempia’s met garnalen en knapperige groenten

Een heerljke Oosterse snack om te dippen.

Een heerljke Oosterse snack om te dippen.

Snack, 10 stuks.

 

 

 

 

 

 

  

Boodschappenlijstje:

  • 5 vellen filodeeg, ontdooid
  • 100 g wortel, in luciferdunne reepjes
  • 100 g courgette, in luciferdunne reepjes
  • 50 g taugé
  • 3 takjes koriander, fijngehakt
  • 100 g roze garnalen
  • frituurolieolie om te bestrijken
  • chilisaus (kant-en-klaar), om te dippen

Aan de slag!

  1. Verhit een frituurpan met frituurolie tot 180ºC.
  2. Snijd de vellen filodeeg over de lengte doormidden.
  3. Dek het deeg waarmee je niet werkt met een vochtige doek af. Zo voorkom je uitdroging.
  4. Bestrijk de randen van het deeg dun met olie.
  5. Verdeel de wortel, courgette, taugé, koriander en garnalen in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg.
  6. Vouw de zijkanten over de vulling en rol het deeg op, plak de randen vast met een beetje olie.
  7. Frituur de loempia’s in ca. 3 minuten rondom goudbruin.
  8. Serveer er als dipsaus chilisaus bij.

Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski