Recept voor maaltijdsalade met venkel & pestotonijn
22 augustus 2016
Deze overheerlijke maaltijdsalade maak je binnen een kwartiertje klaar. Lekker makkelijk op maandag!
Deze overheerlijke maaltijdsalade maak je binnen een kwartiertje klaar. Lekker makkelijk op maandag!
Ingrediënten: 1 grote venkelknol • 1 citroen • 3 el olijfolie • 2 sjalotten, in reepjes • 6 zon gedroogde tomaten, in stukjes • 75 g rucola • 2 blikjes tonijn in water (à 185 g), uitgelekt • 2 el pesto rosso • 1 ciabatta
Schaaf of snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Marineer de venkel 15 minuten in het citroensap met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de venkel met de sjalot en tomaat. Verdeel de venkel met de rucola over 4 borden. Meng de tonijn met de pesto en schep op de salade. Bestrooi de salade met peper naar smaak. Serveer met de ciabatta.
Tip: Kort gemarineerd blijft venkel lekker knapperig. Voor wat zachtere venkel marineer je hem 1-2 uur.
Bereidingstijd: 15 minuten + marineren