Recept voor mac ’n cheese met bloemkool en ham
16 april 2019
Mac ’n cheese wordt vaak gegeten in Amerika en Engeland. Wij maken het gerecht vandaag met bloemkool en ham. Extra leuk: de totaalprijs is maar zes euro.
Mac ’n cheese wordt vaak gegeten in Amerika en Engeland. Wij maken het gerecht vandaag met bloemkool en ham. Extra leuk: de totaalprijs is maar zes euro.
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten
• 500 g bloemkool
• 300 g penne
• 200 g geraspte kaas
• 15 g peterselie, gehakt
• 150 g gerookte (rauwe)ham, in reepjes
• 50 g roomboter
• 50 g bloem
• 500 ml melk
• 3 el paneermeel.
Extra nodig: keukenmachine
Ook lekker: bimi, cheese & chicken uit de oven
Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maal de bloemkool in de keukenmachine tot de structuur van grove couscous.
2. Kook de penne 3 minuten in ruim, gezouten water. Giet de pasta af.
3. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 2 minuten tot het mengsel licht begint te kleuren. Voeg al roerend in delen de melk toe. Voeg de volgende hoeveelheid pas toe als de andere melk volledig is opgenomen, zodat er een gladde, gebonden saus ontstaat.
4. Voeg 150g geraspte kaas toe en roer tot alle kaas is gesmolten. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
5. Voeg nu de bloemkool, pasta, ham en peterselie toe. Meng het geheel goed door en schep in een ovenschaal.
6. Meng de overige kaas met paneermeel en strooi het mengsel over de mac ’n cheese. Bak het geheel in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.
Probeer ook eens tortellini met spinazie en kaassaus