Recept voor makkelijke pastasalade met garnalen
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Dat yoghurt ook lekker is in warme gerechten, zie je aan dit wereldrecept. Je hebt deze maaltijdsalade zo op tafel.
Dat yoghurt ook lekker is in warme gerechten, zie je aan dit wereldrecept. Je hebt deze maaltijdsalade zo op tafel.
Maaltijdsalade voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g grote schelpmacaroni
- 1,5 dl yoghurt
- 150 g verse kruidenkaas (op kamertemperatuur)
- 4 tomaten
- 75 g zakje waterkers
- 200 g garnalen
Aan de slag!
- Kook de macaroni in ruim kokend water beetgaar, giet af en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Roer de yoghurt met de kruidenkaas tot een dikke saus.
- Schep de lauwwarme pasta er doorheen.
- Was de tomaten en snijd ze in partjes.
- Scheur de blaadjes waterkers van de takjes.
- Schep de tomatenpartjes, waterkersblaadjes en garnalen voorzichtig door de pasta.
- Bestrooi de salade met (zwarte) peper en serveer hem direct.
Tip: als je yoghurt zomaar meekookt, kan het gaan schiften! Om dit te voorkomen, kun je er eerst wat bindmiddel door roeren. Hoe voller de yoghurt, hoe beter je hem kunt verwarmen.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.