Recept voor maltesercake
2 februari 2013
Een heerlijke ‘cake’ met maltesers die niet in de oven hoeft, maar alleen een paar uur in de ijskast. Deze cake heb je echt in een handomdraai bereid!
Een heerlijke ‘cake’ met maltesers die niet in de oven hoeft, maar alleen een paar uur in de ijskast. Deze cake heb je echt in een handomdraai bereid!
Boodschappenlijstje:
- 100 gram maltesers
- 100 gram melkchocola
- 100 gram pure chocola
- 100 gram boter
- 3 eetlepels Maple Syrup (o.a. verkrijgbaar bij C1000) of andere stroop
- 100-120 gram biscuitjes
Aan de slag!
- Leg een stuk vershoudfolie in een ovenschaal zodat je achteraf de malteser cake er makkelijk uit kan halen.
- Smelt de boter, de chocola en de stroop samen op een heel zacht vuurtje.
- Ondertussen verkruimel je de biscuitjes.
- Zzodra het chocolade mengsel gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe.
- .Roer dit goed door zodat de koekkruimels goed verdeeld zijn.
- Voeg voorzichtig de maltesers toe en roer je dit even snel door. Niet te lang want anders smelten de maltesers meteen.
- Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze voor een paar uur in de koelkast.
- Als de ‘cake’ hard is geworden, is deze klaar!
Kijk voor meer lekkere recepten op lekkerensimpel.com