Recept voor Marokkaanse gehaktballetjes
15 oktober 2015
Maak het jezelf gemakkelijk na alle uitgebreide diners met luxe ingrediënten. Met deze budgetgerechten zet je elke dag iets lekkers op tafel.
Maak het jezelf gemakkelijk na alle uitgebreide diners met luxe ingrediënten. Met deze budgetgerechten zet je elke dag iets lekkers op tafel.
Ingrediënten:
–300 g rundergehakt
-1 teen knoflook, geperst
-1 tl gemalen komijn
-1 ei
-3-4 el paneermeel
-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-2 tl harissa
-1 blik tomatenblokjes (400 g)
-250 g couscous
-1 blik kikkererwten (425 ml)
Aan de slag:
Meng het gehakt met de knoflook, komijn, ei, paneermeel en zout en peper naar smaak. Rol er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van. Verhit in een tajine of braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui. Roer de harissa erdoor. Voeg het blik tomatenblokjes toe en doe de gehaktballetjes terug in de pan. Stoof ze afgedekt in 10-15 minuten gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kikkererwten in het eigen vocht en giet ze daarna af. Roer de couscous met een vork los en schep de kikkererwten erdoor. Serveer de gehaktballetjes met de couscous.
Bereidingstijd: 30 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Bedazzle, Nijhof, Zara Home, H&M Home.