Recept voor mediterrane groenten met broodkorstje
23 februari 2019
Heerlijk: een lekkere mix van mediterrane groenten.
Heerlijk: een lekkere mix van mediterrane groenten.
Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten
– 3 tenen knoflook
-4 el olijfolie
–1 rode ui, in halve ringen
–1 courgette, in blokjes
–1 aubergine, in blokjes
–250 g pomodorini, gehalveerd
–75 g zwarte olijven
–1 el verse tijmblaadjes
–3-4 sneden oud witbrood zonder korst, van de vorige dag
–1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
–50 g parmezaanse kaas, geraspt
–2 tl gedroogde oregano
Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet
Ook lekker: Tonijnpizza met Italiaanse groenten
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Hak 2 tenen knoflook fijn. Verhit in een wok de helft van de olie. Fruit de fijngehakte knoflook en rode ui. Voeg de aubergine, courgette en tomaatjes toe en bak 5 minuten mee, tot de groenten beetgaar zijn. Schep de olijven en tijm met zout en peper naar smaak erdoor. Schep de groenten in de ovenschaal. Wrijf het brood in met de snijvlakken van de laatste gehalveerde knoflookteen. Scheur het brood in stukken en verdeel over de groenten. Leg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met de kaas en de oregano. Bak de groentenschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant.
Tip
Bak met de groenten reepjes pancetta of salami mee voor een extra hartige smaak. Neem ook eens oudbakken sneetjes ciabatta of focaccia.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Mer medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Ikea.