Recept voor mediterrane kruidenomeletjes
25 maart 2013
Lekker voor een picknick.
Lekker voor een picknick.
Picknickgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 8 eieren
- 2 el Italiaanse kruiden (diepvries)
- 2 el slagroom
- 1 el boter
- 8 sprieten bieslook
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de kruiden, slagroom en wat zout en peper.
- Verhit een halve el boter in een grote koekenpan en voeg de helft van het mengsel toe.
- Bak de omelet in ca. 3 minuten aan weerszijden zachtjes gaar.
- Laat de omelet uit de pan op een groot bord glijden en bestrooi hem met 1 el kaas.
- Bak op dezelfde manier nog een omelet en bestrooi deze met de rest van de kaas.
- Leg op elke omelet in het midden 4 sprieten bieslook en rol ze voorzichtig op.
- Snijd ze in vieren, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze tot gebruik koel weg.
Tip: in plaats van parmezaanse kaas kun je ook een andere kaassoort nemen, zoals belegen of oude kaas.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst