Recept voor melanzane alla parmigiana
10 mei 2019
Melanzane alla parmigiana is een Italiaans gerecht met aubergine, tomatensaus en kaas. Je kunt ervoor naar Italië vliegen, maar met dit recept maak je het makkelijk zelf.
Melanzane alla parmigiana is een Italiaans gerecht met aubergine, tomatensaus en kaas. Je kunt ervoor naar Italië vliegen, maar met dit recept maak je het makkelijk zelf.
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten
• 2 aubergines
• 75 g bloem
• 3 trostomaten, in plakken
• 2 bollen mozzarella (250 g), in plakken
• 200 ml tomato frito (tomatensaus, pakje)
• 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 15 g basilicum
Combineer dit recept met een heerlijke zelfgemaakte focaccia
Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aubergines in plakken van een halve cm. Bestrooi ze aan beide kanten met een beetje zout en laat 5 minuten staan. De plakken worden nu vochtig aan de buitenkant. Doe de bloem in een kom en wentel de plakken aubergine erdoor. Bak (of eigenlijk: frituur) ze in delen in een koekenpan met 7 eetlepels olijfolie. Dat duurt ongeveer 5 minuten (ze worden snel bruin). Keer ze halverwege.
2. Beleg de bodem van een ovenschaal met de plakken aubergine. Leg hierop plakken tomaat en daarbovenop plakken mozzarella. Bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas. Besmeer met een beetje tomatensaus.
3. Ga zo door met laagjes bouwen tot de plakken aubergine, tomaat en mozzarella op zijn. Sluit af met de mozzarella en bestrooi de bovenkant met de rest van de Parmezaanse kaas.
4. Zet 30 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Ook lekker: gevulde auberginerolletjes uit de oven
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën