Placeholder

Recept voor meringues met rozenroom en frambozen

Meringues met frambozen, het rozenwater in dit nagerecht maakt dit extra bijzonder.

Meringues met frambozen, het rozenwater in dit nagerecht maakt dit extra bijzonder.

Nagerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 ml slagroom
  • 2-4 el rozenwater
  • 75 g meringues (o.a. verkrijgbaar bij V&D)
  • 250 g frambozen

Aan de slag:

  1. Klop de slagroom lobbig.
  2. Voeg dan beetje bij beetje het rozenwater toe. Proef na 2 eetlepels of de rozensmaak sterk genoeg is en voeg eventueel nog wat extra rozenwater toe.
  3. Breek de meringues in kleine stukjes.
  4. Bewaar enkele frambozen voor de garnering.
  5. Meng de rozenroom voorzichtig met de stukjes meringue en frambozen.
  6. Schep het mengsel in coupes of glazen en verdeel er nog wat frambozen over.

Bereidingstijd: 10-15 minuten.

Tip: Rozenwater kun je in Nederland onder andere in Turkse en Marokkaanse winkels vinden.

Bewaartip: Bewaar geopende flesjes rozenwater in de koelkast.


Klik hier
voor meer recepten op Vriendin.nl

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Dille & Kamille, Studio bazar, Zara Home, Kitsch kitchen, de Weldaad.