Recept voor Mexicaanse chicken wings met tortilla chips
11 juli 2015
Krokante kip met een Mexicaanse twist.
Krokante kip met een Mexicaanse twist.
Borrelhapje voor 4-6 personen.
Boodschappenlijstje:
- 600 g kipvleugels
- 4 el bloem
- 2 eieren
- 1 zak tortillachips naturel of nacho cheese (150 g)
- zonnebloemolie, om te bakken
- tomatensalsa en/of guacamole, voor erbij
- 1 limoen, in partjes
- 1 bosje koriander, grofgehakt
Aan de slag!
- Dep de kip goed droog met keukenpapier.
- Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de bloem op een ander bord.
- Verkruimel de tortillachips in de zak en strooi op een schaal.
- Wentel de kipvleugels door de bloem. Haal ze daarna door het ei en ten slotte door de chips.
- Verhit in een hapjespan een ruime laag olie.
- Bak de kipvleugels op matig vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Leg ze op een schaal en bestrooi ze met de koriander. Serveer met de tomatensalsa en/of guacamole en de partjes limoen.
Bereidingstijd: 35 minuten
Tip Ook lekker als hoofdgerecht met gebakken witte rijst met tomaat, kidneybonen, ui, knoflook, gemalen komijn en peterselie.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.