Placeholder

Recept voor Mexicaanse chicken wings met tortilla chips

Krokante kip met een Mexicaanse twist.

Krokante kip met een Mexicaanse twist.

Borrelhapje voor 4-6 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 600 g kipvleugels
  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 1 zak tortillachips naturel of nacho cheese (150 g)
  • zonnebloemolie, om te bakken
  • tomatensalsa en/of guacamole, voor erbij
  • 1 limoen, in partjes
  • 1 bosje koriander, grofgehakt

 

Aan de slag!

  1. Dep de kip goed droog met keukenpapier.
  2. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de bloem op een ander bord.
  3. Verkruimel de tortillachips in de zak en strooi op een schaal.
  4. Wentel de kipvleugels door de bloem. Haal ze daarna door het ei en ten slotte door de chips.
  5. Verhit in een hapjespan een ruime laag olie.
  6. Bak de kipvleugels op matig vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  7. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met de koriander. Serveer met de tomatensalsa en/of guacamole en de partjes limoen.

Bereidingstijd: 35 minuten

Tip Ook lekker als hoofdgerecht met gebakken witte rijst met tomaat, kidneybonen, ui, knoflook, gemalen komijn en peterselie.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.