Placeholder

Recept voor Mexicaanse kip met bonen en paprika

Vanavond eten we Mexicaans! Lekkere pittige kip met bonen.

Vanavond eten we Mexicaans! Lekkere pittige kip met bonen.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Boodschappenlijstje:

  • 4 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • een handje korianderblaadjes

Aan de slag:

  1. Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper.
  2. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de kipfilets rondom bruin aan.
  3. Neem ze even uit de pan.
  4. Bak in het bakvet de ui en knoflook ca. 2 minuten op matig vuur.
  5. Voeg de repen paprika toe en bak ze 1-2 minuten mee.
  6. Meng er het blik tomaten met sap, de chilipeper, komijn en wat zout door.
  7. Laat de saus op matig vuur afgedekt ca. 10 minuten sudderen.
  8. Voeg als de saus te droog wordt een klein scheutje water toe.
  9. Meng de kidneybonen door de saus en leg de kipfilets erbij.
  10. Laat alles afgedekt nog ca. 10 minuten op matig vuur sudderen tot de kip gaar is.
  11. Schep de kipfilets met bonensaus in diepe borden en verdeel er de bosuitjes en koriander over.

Tip! Het gerecht wordt iets minder pittig als je de zaadjes van de chilipeper verwijderd en alleen het vruchtvlees gebruikt.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.