Placeholder

Recept voor Mexicaanse nachos

Heerlijk als snack of als bijgerecht, deze nachos met crème fraîche en gesmolten kaas. Met dit gerecht heb je altijd succes!

Heerlijk als snack of als bijgerecht, deze nachos met crème fraîche en gesmolten kaas. Met dit gerecht heb je altijd succes!

Bijgerecht, voor 2-3 personen.
 
Boodschappenlijstje:
  • Halve zak nachos
  • 1 tomaat
  • flinke hand geraspte kaas
  • 50 ml creme fraiche
  • snufje peper

Voor de guacamole:

  • 1 avocado
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • scheutje citroensap
  • snufje zout/peper
Aan de slag!
  1. Verwarm je oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Verdeel over de bodem van de ovenschaal wat tortillachips.
  2. Verdeel hier de helft van de crème fraîche en de helft van de tomatenstukjes overheen. Beetje geraspte kaas er overheen en vervolgens weer een laagje tortillachips en de andere helft van de crème fraîche, tomatenblokjes en de geraspte kaas.
  3. Afmaken met een snufje peper en vervolgens voor circa 10-15 minuten in de oven. 
  4. Ondertussen kun je eventueel nog een guacamole maken om erbij te serveren. Hiervoor prak je de avocado met de crème fraîche, een klein scheutje citroensap en een snuf zout en peper met elkaar.
  5. Even goed prakken totdat er geen “klontjes” meer inzitten. Na ongeveer 10-15 minuten is de kaas gesmolten en zijn de nachos klaar.
  6. Serveer de nachos met de guacamole en smullen maar!

Bereidingstijd: 10 min. + 10-15 min in de oven.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.