Placeholder

Recept voor Mexicaanse pastasalade

Deze pastasalade heeft een Mexicaans tintje en dat is verrassend lekker!

Deze pastasalade heeft een Mexicaans tintje en dat is verrassend lekker!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g fusilli tricolore
  • 2 biefstukken
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 limoen
  • 1 blik zwarte bonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
  • 3 tomaten, in partjes
  • 150 g jonge kaas (stuk), in kleine blokjes

3 bosuitjes, in schuine ringetjes

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
  2. Bestrijk de biefstukken dun met olijfolie en bestrooi ze met de komijn en zout en peper. Verhit de grillpan. Gril de biefstukken in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat de biefstukken verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten.
  3. Giet de pasta af in een vergiet. Spoel de pasta onder stromend water koud en laat goed uitlekken. Meng de bonen, de maïs, de tomaat en de bosuitjes door de pasta.
  4. Snijd het vlees in plakjes. Schep de biefreepjes met de kaas door de pasta. Maak de salade af met de citroenrasp, het sap en de resterende 4-5 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Tip: Vervang de biefstuk door 200 g cocktailgarnalen. De garnalen kun je meteen aan de salade toevoegen. Ook gebakken kip is lekker in deze rijke Mexicaanse salade.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Portazul.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.