Recept voor veganistische Mexicaanse quinoaschotel
4 oktober 2018
Veganistisch eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Voor deze Mexicaanse quinoaschotel heb je namelijk geen dierlijke producten nodig.
Veganistisch eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Voor deze Mexicaanse quinoaschotel heb je namelijk geen dierlijke producten nodig.
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
• 1 ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 tl komijnzaad
• 1 schaal vegetarisch gehakt*
• 200 g quinoa
• 1 blikje mais (400 g)
• 500 ml groentebouillon (van tablet)
• 1 blikje kidneybonen (400 g)
• 1 rode peper, fijngehakt
• 3 bosuitjes, in ringetjes
• 2 rijpe avocado’s, in plakjes
• klein bosje koriander, fijngehakt
* Check de verpakking. Veel vegetarische gehaktsoorten zijn ook veganistisch, maar in sommige zit eiwit.
Ook lekker: quinoasalade met kidneybonen, komkommer en rode paprika
Aan de slag
1. Fruit de ui, knoflook en het komijnzaad een paar minuten in een paar eetlepels olie. Schep het gehakt erdoor en bak een paar minuten mee.
2. Voeg de quinoa, mais en bouillon toe en roer alles goed door. Breng tegen de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, afgedekt. Roer halverwege om.
3. Schep de bonen, peper en bosui erdoor en warm alles even goed door. Verdeel over borden en serveer met een paar plakjes avocado en bestrooi met koriander.
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.