Placeholder

Recept voor Mexicaanse wraps met kip uit de oven

Zwarte bonen, guacamole en chilisaus zijn dé ingrediënten voor een Mexicaanse wrap. Heerlijk met een salade van ijsbergsla.

Zwarte bonen, guacamole en chilisaus zijn dé ingrediënten voor een Mexicaanse wrap. Heerlijk met een salade van ijsbergsla.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 500 g kipfilet, in reepjes
– 1 zak Mexicaanse roerbakgroenten (400 g)
– 1 blik zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
– 1 tl gemalen komijn
– 8 kleine wrap tortillas
– 125 ml crème fraîche
– 75 g geraspte belegen kaas
– 1 pot guacamoledip (300 g), voor erbij
– hot chili sauce (flesje), voor erbij

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui op matig vuur 2-3 minuten. Voeg de reepjes kip toe en bak ze 2-3 minuten mee. Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze al omscheppend 2-3 minuten mee. Meng er de bonen en komijn door en bak alles nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s. Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met crème fraîche en bestrooi met de kaas. Bak de wraps 20-25 minuten in de oven goudbruin. Serveer met de guacemole, hot chili sauce en eventueel een salade met ijsbergsla.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.

Variatietip: Maak de wraps met gehakt in plaats van kipfilet.