Recept voor mie met paddenstoelen
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
In dit snelle oosterse gerecht komt de smaak van de shiitake goed tot zijn recht. De vlezige portobello’s zorgen voor een beetje extra ‘bite’.
In dit snelle oosterse gerecht komt de smaak van de shiitake goed tot zijn recht. De vlezige portobello’s zorgen voor een beetje extra ‘bite’.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g dunne eiermie
- 2 cm verse gemberwortel (geschild en fijngehakt)
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper (zaadjes eventueel verwijderd), fijngehakt
- 3 bosuitjes, fijngehakt
- 3 portobello’s, in plakjes
- 200 g shiitake, in plakjes
- 100 g taugé
- 15 g koriander, fijngehakt
Aan de slag!
- Bereid de mie volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking.
- Giet de noedels af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, knoflook, chilipeper en de helft van de bosuitjes 1 minuut lang.
- Voeg de portobello’s en shiitakes toe en roerbak het geheel ca. 4 minuten.
- Voeg de taugé en mie toe en roerbak ze ca. 1 minuut mee.
- Schenk de sojasaus en het citroensap in de pan en roerbak alles nog 1 minuutje.
- Verdeel de mie over de borden en strooi er de koriander en de rest van de bosui overheen.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.