Recept voor mie met tofu en groenten
23 juli 2016
Vanavond op het menu: vegetarische mie met groenten. Lekker en gezond!
Vanavond op het menu: vegetarische mie met groenten. Lekker en gezond!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g mienestjes
- 3 el olie
- 1 blok tofu, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 g Oosterse wokgroenten (diepvries)
- 3-4 el sojasaus
- 1-2 el citroensap
- 1-2 tl sambal
Aan de slag!
- Kook de mie volgens de aanwijzingen gaar.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan of wok en bak de blokjes tofu in ca. 5 minuten al omscheppend goudbruin. Schep ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
- Verhit de rest van de olie in de pan en bak de knoflook samen met de wokgroenten al omscheppend 5 minuten.
- Meng er de mie en tofu door. Breng op smaak met sojasaus, citroensap en sambal.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.