Recept voor miesalade met kip en peultjes
12 november 2013
Heb je zin in een lekkere maaltijdsalade? Maak dan eens deze variant met mie, kip en peultjes. Mmmmmm…
Heb je zin in een lekkere maaltijdsalade? Maak dan eens deze variant met mie, kip en peultjes. Mmmmmm…
Maaltijdsalade, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g mienestjes
- 2 el zonnebloemolie
- 500 g kipfilet, in reepjes
- 200 g peultjes
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- een handje koriander, grof gehakt
- een handje gezouten cashewnoten
Voor de dressing:
- sap van 1 limoen
- 3-4 el Thaise vissaus
- 3-4 el Thaise zoetzure chilisaus
- 1 teen knoflook, geperst
Aan de slag!
- Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing.
- Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat uitlekken in een vergiet en spoel direct onder koud stromend water.
- Laat de mie goed uitlekken, schep in een schaal en meng de dressing erdoor.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de kipreepjes 3-4 minuten op hoog vuur.
- Voeg de peultjes toe en roerbak ze ca. 2 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de kip en peultjes samen met de tomaatjes en koriander door de mie.
- Breng eventueel nog op smaak met wat extra vissaus en chilisaus.
- Strooi er de cashewnoten over.
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.