Placeholder

Recept voor mihoensalade met mango

Oosterse gerechten zijn vaak heel pittig. Je kunt er dan een beetje yoghurt of crème fraîche bij gooien voor een zachtere smaak. Wat je óók kunt doen is een sappige vrucht zoals mango toevoegen.

Oosterse gerechten zijn vaak heel pittig. Je kunt er dan een beetje yoghurt of crème fraîche bij gooien voor een zachtere smaak. Wat je óók kunt doen is een sappige vrucht zoals mango toevoegen.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g mihoen
  • 1 mango, geschild en in blokjes
  • 1 komkommer, geschild en in blokjes
  • 3 bosuitjes, in dunne ringen
  • 75 g waterkers, grof gesneden
  • 2 el pinda’svoor de dressing
  • sap van 2 limoenen
  • 2-3 el vissaus
  • 1 tl suiker
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt

Aan de slag!

  1. Wel de mihoen ca. 5 minuten in kokend water.
  2. Giet de mihoen af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Knip de mihoen in een schaal in stukken.
  4. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing.
  5. Schep de mihoen in een schaal en meng er de mango, komkommer, bosuitjes, waterkers en dressing door.
  6. Proef of de salade eventueel nog wat extra vissaus nodig heeft.
  7. Strooi er de pinda’s over.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.