Placeholder

Recept voor mihoensalade met rauwe zalm

Deze heerlijke salade met rauwe zalm is perfect als je een dag geen vlees wil eten. De mihoen zorgt voor een verrassend vullende maaltijdsalade.

Deze heerlijke salade met rauwe zalm is perfect als je een dag geen vlees wil eten. De mihoen zorgt voor een verrassend vullende maaltijdsalade.

Maaltijdsalade voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 250 g mihoen
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • 1 komkommer, geschild en in blokjes
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 400 g zalmfilet, in blokjes
  • 25 g cashewnoten, grof gehakt
  • handje verse korianderblaadjes

voor de dressing:

  • sap van 2 limoenen
  • 2-3 el vissaus
  • 1 tl suiker
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 2 bosuitjes, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Bereid deze salade ruim van te voren zodat alle smaken zich vermengen en de zalm kan marineren in de dressing. Dan is de salade extra lekker.
  2. Wel de mihoen ca. 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Knip de mihoen met een schaar is stukken.
  3. Kook de peultjes in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  4. Snijd de peultjes een keer door het midden, in de lengte, zodat het mooie smalle strengen worden.
  5. Meng alle ingrediënten in een kommetje, voor de dressing.
  6. Schep de mihoen in een schaal en schep de dressing, peultjes, komkommer, tomaatjes en zalm erdoor. Strooi de cashewnoten en koriander erover.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.