Recept voor minestrone met pasta en wintergroenten
15 december 2014
Kies vanavond eens voor een maaltijdsoep met pasta en wintergroenten. Hou ‘m vegetarisch of voeg bacon toe en serveer met stokbrood.
Kies vanavond eens voor een maaltijdsoep met pasta en wintergroenten. Hou ‘m vegetarisch of voeg bacon toe en serveer met stokbrood.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 winterwortel, geschrapt en in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 300 g preiringen
- 2 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 blikken cannellini-bonen (à 400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1250 ml groentebouillon
- 150 g schelpjespasta
- 3-4 flinke handen gesneden boerenkool, spinazie of snijbiet (zie tip)
- stukje Parmezaanse kaas of Grana Padano
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 minuut.
- Voeg de wortel, bleekselderij, preiringen en rozemarijn toe en bak ze 2-3 minuten mee. Meng er de tomatenblokjes en bonen door en schenk er de bouillon bij.
- Voeg de pasta toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat op matig vuur 15 minuten sudderen; roer zo nu en dan.
- Breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen en rasp er wat kaas over. Lekker met stokbrood.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Variatie 1: met bacon en soepgroenten. Bak in de olie eerst 5 plakjes bacon, in stukjes gesneden, licht goudbruin. Maak de soep daarna verder zoals hierboven beschreven, maar vervang de wortel, bleekselderij en preiringen door 400 g soepgroenten.
Variatie 2: met chorizo en boerenkool. Laat de knoflook weg en bak in de olie 250 g blokjes chorizo 2-3 minuten. Laat de preiringen weg maar voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd 300 g gesneden boerenkool toe.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Ikea.