Recept voor mini hartige taartjes
26 april 2014
Krijg je bezoek over de vloer? Dan zijn deze mini hartige taartjes een aanrader. Heel simpel en snel klaar!
Krijg je bezoek over de vloer? Dan zijn deze mini hartige taartjes een aanrader. Heel simpel en snel klaar!
Tussendoortje, 2-3 personen.
Boodschappenlijstje:
- halve prei
- 12 theelepels geitenkaas
- 3 theelepel tijm
- 3 ei
- flinke scheut melk
- snufje zout/peper
- 1 blikje croissantdeeg voor 6 grote croissants of bladerdeeg
Aan de slag!
- Verwarm je oven voor op 200 graden. Haal het croissantdeeg uit het blik en laat al het deeg aan elkaar vastzitten.
- Druk de gaatjes een beetje dicht en snijd 2 “croissants/driehoekjes” in 4 kleine vierkantjes.
- Eén klein vierkantje past precies in 1 muffinvorm. Ga zo door totdat alle vormpjes gevuld zijn met deeg. Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken en dan moet je even een beetje passen en meten.
- Snijd de prei fijn en verdeel de prei over alle bakjes. Schep vervolgens in elk “bakje” 1 theelepel geitenkaas.
- Meng in een beker de eieren met een flinke scheut melk, een snufje zout en peper en de tijm.
- Verdeel dit mengsel over alle hartige taartjes.
- Zet de hartige taartjes vervolgens voor circa 10 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.
Bereidingtijd: 15 min. + circa 10 min. in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.