Recept voor mini-merengue met aardbei
7 april 2015
Mmm, mini-merengues met aardbei. Leuk om te maken als je visite krijgt.
Mmm, mini-merengues met aardbei. Leuk om te maken als je visite krijgt.
petit four of dessertamuse, 10-12 stuks
Boodschappenlijstje:
- 125 ml crème fraîche
- 100 ml slagroom
- 1 el witte basterdsuiker
- 10-12 roze of witte schuimpjes
- 5-6 aardbeien, gehalveerd
- 75 g pure chocolade
- Extra: mixer met gardes, wegwerp spuitzak
Aan de slag!
- Klop met de mixer de crème fraîche met de slagroom en de suiker tot een dikke crème.
- Verdeel de room over de schuimpjes.
- Leg er een aardbei op.
- Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water; laat de kom het water niet raken (au bain-marie).
- Of smelt de chocolade in de magnetron.
- Roer elke 30 seconden door tot de chocolade volledig is gesmolten.
- Schep de chocolade in een spuitzak.
- Knip een klein puntje van de zak.
- Spuit strepen chocolade over de merenguetaartjes.
- Leg ze op kleine (amuse)bordjes of een etagère.
Tip: breng de room op smaak met een beetje gemalen peper of rozenwater (verkrijgbaar bij de toko en Marokkaanse winkels)
Bereidingstijd: 30 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.