Recept voor mini-muffinspiesen
24 januari 2014
Wil je een leuke traktatie maken, omdat jouw zoontje of dochtertje binnenkort jarig is? Dan zijn deze mini-muffinspiesen een leuk idee. Door er fruit aan te rijgen zijn ze ook nog eens gezond. Yum!
Wil je een leuke traktatie maken, omdat jouw zoontje of dochtertje binnenkort jarig is? Dan zijn deze mini-muffinspiesen een leuk idee. Door er fruit aan te rijgen zijn ze ook nog eens gezond. Yum!
Tussendoortje, 8 spiesen
Boodschappenlijstje:
- 250 g bloem
- 3 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 150 ml yoghurt
- seizoensfruit naar keuze, bijv. druiven, mango, peer, banaan, ananas
- marshmallows
- Extra: ingevette mini-muffinvorm (24 holtes), 8 (metalen) spiesen
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Klop met een garde de eieren los met de suiker en de vanillesuiker.
- Klop er de olie met de yoghurt door.
- Voeg de bloem in 2-3 porties toe en klop tot een glad beslag.
- Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm.
- Bak de muffins in 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Haal de vorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
- Haal de muffins uit de vorm en laat ze op een taartrooster verder afkoelen.
- Rijg de muffins met vers fruit en marsmallows naar keuze aan de spiesen.
Bereidingstijd: 45 minuten, plus 15-20 minuten oventijd + afkoelen.
Tip: Zelfs het muffinbeslag is kinderlijk eenvoudig. Laat ze de ingrediënten met een vork (i.p.v. met een garde) tot een glad beslag kloppen.
Variatietips: Aan het muffinbeslag kun je 50 g kokosrasp, 2 tl gemalen kaneel en 75 g rozijnen, 100 g stukjes chocolade of 150 g blauwe bessen toevoegen. Vervang voor volkoren muffins de bloem door volkoren meel.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Ikea, Hema, Rice, Dille & Kamille,