Recept voor mini-wentelteefjes met specerijensuiker
26 november 2011
Een klassiek wentelteefje met een kleine twist. Perfect voor in de periode rond Sinterklaas met een smaak die je doet denken aan speculaas.
Een klassiek wentelteefje met een kleine twist. Perfect voor in de periode rond Sinterklaas met een smaak die je doet denken aan speculaas.
Hapje voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 200 ml melk
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 12-16 sneeën stokbrood
- 50 g boter
- 2 el suiker, om te bestrooien
- 2 tl koekkruiden, om te bestrooien
Aan de slag!
- Klop in een diep bord de melk met het ei en de vanillesuiker door elkaar.
- Wentel de sneden stokbrood door het melkmengsel.
- Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de broodjes op matig vuur 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Bak op dezelfde manier de rest van de broodjes.
- Leg ze op een schaal. Meng de suiker met de koekkruiden en strooi over de broodjes.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski.