Recept voor minibroodjes met rozemarijn en grof zeezout
14 maart 2015
Er gaat niets boven de geur van zelfgebakken broodjes in huis. Verras je gasten met deze minibroodjes met rozemarijn en grof zeezout. Heerlijk als lunch of bij de borrel.
Er gaat niets boven de geur van zelfgebakken broodjes in huis. Verras je gasten met deze minibroodjes met rozemarijn en grof zeezout. Heerlijk als lunch of bij de borrel.
Lunch- of bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 250 g bloem
- 5 g gedroogde gist (zakje)
- 1 tl fijn zeezout
- 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- 20 g roomboter
- 150 ml melk
- 1 eidooier, losgeklopt
- 2 tl grof zeezout.
- Extra: bakplaat bekleed met bakpapier.
Aan de slag!
- Zeef de bloem boven een kom en meng er de gist en het zout door.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de melk toe.
- Verwarm het mengsel tot lauwwarm en meng het door de bloem.
- Voeg de rozemarijn toe en kneed alles in ca. 10 minuten tot een soepel deeg.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke porties.
- Rol elk stukje deeg met je handen uit tot een lang, dun rolletje van ca. 50 cm lang.
- Vorm van de rolletjes krakelingen en leg ze op de bakplaat.
- Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met eigeel en strooi er grof zeezout over.
- Bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.
- Laat ze tot lauwwarm of koud afkoelen. Eet ze bijvoorbeeld samen met gerookte zalm en roomkaas.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten, plus 1 uur rijzen.
Idee: Eet de broodjes bijvoorbeeld samen met gerookte zalm en roomkaas.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereding: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille&Kamille, Ikea, Nijhof en Studio bazar.