Recept voor minipizza’s met drie toppings
4 augustus 2011
Deze kleine pizza’s met verschillende soorten beleg zijn leuk als snack of hapje bij de borrel. Je kunt het recept natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak en lekker variëren.
Deze kleine pizza’s met verschillende soorten beleg zijn leuk als snack of hapje bij de borrel. Je kunt het recept natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak en lekker variëren.
Voor 12 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
- 200 ml kant-en-klare tomatensaus voor pasta
- 1 kleine courgette, in dunne plakjes
- 8 ingelegde anjovisfilets
- 12 zwarte olijven
- 4 plakjes gekookte ham
- 2 artisjokharten uit blik, in plakjes
- 4 el geraspte kaas
- 4 plakjes rauwe ham
- 1 bol mozzarella, in plakjes
- enkele blaadjes basilicum
- olijfolie, om te besprenkelen
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225 ºC.
- Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel het deeg in twaalf gelijke balletjes.
- Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot kleine, ronde, dunne lapjes.
- Bestrijk de lapjes met de tomatensaus.
- Beleg vier pizza’s met plakjes courgette, ansjovis en olijven.
- Beleg vier pizza’s met gekookte ham, artisjok en geraspte kaas.
- Beleg vier pizza’s met rauwe ham en mozzarella.
- Bak de pizza’s op een ingevette bakplaat 10-15 minuten in de oven.
- Verdeel het basilicum over de pizza’s met rauwe ham.
- Sprenkel nog wat olijfolie over de pizza’s.
Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst