Recept voor misosoep met soba en garnalen
Tekst: Vriendin
15 juni 2012
Deze Japanse soep met boekweitnoedels is snel, slank en superlekker…
Deze Japanse soep met boekweitnoedels is snel, slank en superlekker…
Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 g sobanoedels
- 1 liter instant misosoep
- 150 g peultjes
- 300 g gepelde rauwe diepvriesgarnalen, ontdooid
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- Onder andere verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en Aziatische winkels.
Aan de slag!
- Bereid de sobanoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
- Breng de misosoep aan de kook en voeg de peultjes en garnalen toe.
- Kook de soep ca. 4 minuten tot de peultjes beetgaar en de garnalen gaar zijn.
- Voeg de bosuitjes toe.
- Verdeel de sobanoedels over diepe kommen en schenk er de soep over.
Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin