Placeholder

Recept voor mokka-brownies

Voor een extra lekkere koffiesmaak gebruik je sterke espresso. Zet bij voorkeur een dubbele espresso in één klein kopje.

Voor een extra lekkere koffiesmaak gebruik je sterke espresso. Zet bij voorkeur een dubbele espresso in één klein kopje.

Voor 16 stuks:

Boodschappenlijstje:

  • 200 g extra bittere chocola, in stukjes
  • 150 g boter, in blokjes
  • 3 eieren
  • 200 g suiker
  • 1 kopje zeer sterke espresso (ca. 50 ml)
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Extra nodig: brownieblik van ca. 20 x 20 cm, ingevet.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Smelt de chocola met de boter in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (de kom mag het water niet raken).
  3. Haal de kom van het vuur.
  4. Klop in een andere kom de eieren met de suiker los.
  5. Meng dit met de espresso en het meel door de chocola.
  6. Schep het mengsel in de bakvorm en bak het deeg 30-35 minuten in de oven, tot het van buiten hard maar binnenin nog smeuïg is.
  7. Haal de bakvorm uit de oven, laat het deeg afkoelen en snijd het in zestien vierkantjes.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk