Recept voor mosterdkip met aardappels en gepofte knoflook
13 februari 2017
Dol op mosterd? Maak kippenbouten uit de oven met mosterd, citroensap en veel knoflook! Lekker met een gemengde salade.
Dol op mosterd? Maak kippenbouten uit de oven met mosterd, citroensap en veel knoflook! Lekker met een gemengde salade.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
-8 takjes tijm
-4 niet al te grote kippenbouten
-750 g vastkokende aardappels, schoongeboend
-2 el grove mosterd
-geraspte schil en sap van 0,5 citroen
-3 el olijfolie
-2 hele bollen knoflook
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Duw de takjes tijm onder het vel van de kip.
- Snijd de aardappels in partjes en schep ze om met 1 eetlepel olie, wat zout en peper.
- Meng in een kommetje de mosterd met het citroensap en –rasp, 2 eetlepels olie, zout en peper. Bestrijk de kippenbouten ermee.
- Leg de kippenbouten in een ruime braadslee of op een bakplaat. Leg de aardappels eromheen.
- Snijd het topje van de hele bollen knoflook af en leg ze bij de kip en aardappels.
- Braad de kip, de aardappels en knoflook in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar; keer de kip halverwege en schep de aardappels 1-2 keer om.
- Maak de teentjes knoflook los van elkaar en knijp ze uit over de kip en aardappels.
- Lekker met een gemengde salade.
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 40 minuten oventijd.
Bewaartip: Hang de knoflookstreng op een koele donkere plek en je kunt er nog enkele maanden plezier van hebben.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Dille & Kamille, Studio bazar, Zara Home, Kitsch kitchen, de Weldaad.