Recept voor mousse au chocolat
19 december 2012
Deze klassieker is onweerstaanbaar! De luchtige, maar toch romige chocolademousse smelt als een cadeautje op de tong. Voor de echte genieters!
Deze klassieker is onweerstaanbaar! De luchtige, maar toch romige chocolademousse smelt als een cadeautje op de tong. Voor de echte genieters!
Nagerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 200 g bittere chocola, in blokjes
- 25 g roomboter
- 2 kakelverse eieren, gesplitst
- 50 g fijne kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- eventueel poedersuiker om te bestrooien
Aan de slag!
- Smelt de chocolade samen met boter in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (=au bain marie).
- Neem de kom van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Klop vervolgens de eidooiers er een voor een door. Zet even apart.
- Klop in een schone kom met een mixer de eiwitten met de suiker stijf.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Schep een beetje van het eiwit door het chocolademengsel.
- Als de chocola het eiwit heeft opgenomen, meng je er de rest van het eiwit door.
- Meng vervolgens de slagroom door het chocolademengsel.
- Schep de mousse in een mooie schaal en laat ongeveer 2 uur in koelkast opstijven.
- Verdeel de mousse over borden. Strooi er eventueel poedersuiker over.
Recpeten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.