Recept voor muntsuiker met frisse fruitsalade en ijs
4 augustus 2011
Lekker zoet en fris, dit is een perfect toetje voor in de zomer. Je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar wens en lekker variëren met het fruit.
Lekker zoet en fris, dit is een perfect toetje voor in de zomer. Je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar wens en lekker variëren met het fruit.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 400 g verse tropische fruitsalade
- 4 bollen sorbetijs naar keuze (bijv. mango of mango-passievrucht).
Voor de muntsuiker:
- 40 g kristalsuiker
- 1 handvol verse muntblaadjes, grof gehakt
- geraspte schil van 1 (biologische) limoen
Extra: vijzel.
Aan de slag!
- Maak de muntsuiker door in een vijzel de suiker met muntblaadjes fijn te malen.
- Blijf malen tot de suiker lichtgroen is.
- Meng er dan de geraspte limoenschil door.
- Verdeel de fruitsalade over vier schaaltjes en schep er een bol sorbertijs op.
- Strooi er de muntsuiker over en serveer.
Bereidingstijd: ca. 10 minuten.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.