
Recept voor naanpizza’s met spinazie, geitenkaas en eitje
Tekst: Vriendin
27 september 2014
Deze variatie op pizza is zeker een aanrader. Lekker voor de kids!
Deze variatie op pizza is zeker een aanrader. Lekker voor de kids!
Vegetarisch lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 150 g zachte geitenkaas
- 5 kleine eieren
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 400 g wilde spinazie of bladspinazie
- 4 naanbroden naturel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Roer in een kommetje de geitenkaas zacht met 1 ei en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie in een vergiet of zeef goed uitlekken.
- Leg de naanbroden op een ingevette bakplaat (als het niet past bak je ze op 2 bakplaten, die je boven elkaar in de oven schuift). Bestrijk ze met het geitenkaasmengsel; laat de randen vrij. Verdeel de spinazie erover. Maak een ‘kuiltje’ in het midden en breek boven elk broodje een ei; laat de dooiers heel.
- Bak de pizzaatjes in het midden van de oven ca. 10 minuten of tot de eitjes net zijn gestold. Bestrooi de eitjes met zout en peper.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.
Meer van Vriendin