Recept voor nasi goreng met spekjes en spiegelei
6 juli 2015
Een populair, smaakvol gerecht dat makkelijk te bereiden is.
Een populair, smaakvol gerecht dat makkelijk te bereiden is.
Boodschappenlijstje:
- 300 g basmatirijst
- ½ el wokolie (of zonnebloemolie)
- 250 g gerookte spekblokjes
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 prei, in dunne ringen gesneden
- 125 g taugé
- 1-2 tl sambal (naar smaak)
- 3 el ketjap manis
- 1 el boter
- 4 eieren
- zout en peper
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (maar voeg geen zout toe) en laat op een groot bord goed afkoelen.
- Verhit de olie in een wok of grote koekepan en bak de spekblokjes in 4 minuten.
- Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak al omscheppend 3 minuten.
- Verhoog het vuur, voeg de afgekoelde rijst, taugé, sambal en ketjap manis toe en bak het gerecht al omscheppend nog 4 minuten.
- Smelt de boter in een grote koekepan en breek de eieren erin zodra de boter een beetje bruin begint te kleuren.
- Bak de eieren in ongeveer 3-4 minuten en bestrooi ze met wat zout en peper.
- Verdeel de nasi goreng over de borden en serveer met de gebakken eieren. Geef er desgewenst kroepoek, kip- of varkenssaté en gebakken uitjes bij.
Bereidingstijd: 35 minuten
Tip In plaats van spekblokjes kun je ook hamblokjes gebruiken.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Zara Home, Nijhof, Kitsch Kitchen.