Placeholder

Recept voor nasi goreng met spekjes en spiegelei

Een populair, smaakvol gerecht dat makkelijk te bereiden is.

Een populair, smaakvol gerecht dat makkelijk te bereiden is.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g basmatirijst
  • ½ el wokolie (of zonnebloemolie)
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 125 g taugé
  • 1-2 tl sambal (naar smaak)
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el boter
  • 4 eieren
  • zout en peper

 

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (maar voeg geen zout toe) en laat op een groot bord goed afkoelen.
  2. Verhit de olie in een wok of grote koekepan en bak de spekblokjes in 4 minuten.
  3. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak al omscheppend 3 minuten.
  4. Verhoog het vuur, voeg de afgekoelde rijst, taugé, sambal en ketjap manis toe en bak het gerecht al omscheppend nog 4 minuten.
  5. Smelt de boter in een grote koekepan en breek de eieren erin zodra de boter een beetje bruin begint te kleuren.
  6. Bak de eieren in ongeveer 3-4 minuten en bestrooi ze met wat zout en peper.
  7. Verdeel de nasi goreng over de borden en serveer met de gebakken eieren. Geef er desgewenst kroepoek, kip- of varkenssaté en gebakken uitjes bij.

Bereidingstijd: 35 minuten

Tip In plaats van spekblokjes kun je ook hamblokjes gebruiken.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Zara Home, Nijhof, Kitsch Kitchen.