Recept voor nasi met gebakken banaan
23 februari 2014
Maak je eigen nasi en serveer met gebakken banaan, lekker!
Maak je eigen nasi en serveer met gebakken banaan, lekker!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g witte rijst
- 1 paksoi, in reepjes
- 1 bakje komkommersalade (250 g, koelvers)
- 4 mandarijntjes, in partjes
- 4 el zonnebloemolie
- 1 prei, in ringen
- 300 g witte kool (koelvers)
- 1 bakje boemboe voor nasi (100 g)
- 3-4 bananen
- 4 el bruine basterdsuiker
- 2 tl Chinese 5-kruidenmix
- 200 g hamreepjes
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Meng de paksoi met de komkommersalade, de mandarijntjes en zout en peper naar smaak.
- Verhit in een wok 2 el olie. Bak de prei 2 min. Schep de kool erdoor en bak nog 3 minuten. Voeg de boemboe toe en bak 1 minuut al omscheppend mee.
- Giet de rijst af en bak met de hamreepjes 2-3 minuten. met de groenten mee.
- Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie.
- Pel de bananen en halveer ze. Bak de bananen in 1-2 minuten per kant bruin. Bestrooi ze met de basterdsuiker en de Chinese kruiden en bak nog 1 minuut.
- Schep de rijst op 4 borden. Leg er de gebakken banaan bij.
- Serveer met de frisse paksoisalade.
Tip: Boemboe is een pasta van kruiden en specerijen. Boemboe is ideaal voor een snelle Indische maaltijd zoals nasi, bami, babi ketjap, rendang of soto. Kant-en-klare boemboe koop je in een zakje of bakje in de supermarkt of de toko (Oosterse supermarkt).
Bereidingstijd: 20 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & Kamille Studio bazar, Bedazzle