Recept voor nasi met spiegeleitjes
26 juli 2014
Ziet deze nasi er niet lekker uit? De combinatie van garnaaltjes, rijst en ham is verrukkelijk!
Ziet deze nasi er niet lekker uit? De combinatie van garnaaltjes, rijst en ham is verrukkelijk!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g pandan- of basmatirijst
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 stengel prei, in ringen
- 2 tl koenjit (gemalen geelwortel)
- 3 tl ketoembar (gemalen koriander)
- 2 tl sambal oelek, plus extra
- 300 g panklare witte kool (zak)
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 125 g roze garnalen
- 100 g schouderham, in reepjes
- 4 eieren
Aan de slag!
- Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 1 el olie in een wok en bak de knoflook en prei 2-3 minuten.
- Voeg de koenjit, ketoembar en sambal toe en bak kort mee. Schep er de kool en paprika door en roerbak de groenten enkele minuten tot de kool zacht begint te worden.
- Meng er de rijst, garnalen en ham door en roerbak nog ca. 3 minuten tot alles goed is gemengd en de rijst een mooie gele kleur heeft.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak er 4 spiegeleitjes in.
- Bestrooi met zout en peper.
- Leg ze op de nasi in de wok. Serveer met extra sambal erbij.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.